Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Vegyesbiztosítás

Magyarországon 1917-óta van biztosító, melynek neve az Első Magyar Biztosítótársaság volt. Két üzletággal a vagyon- és életbiztosítási ággal foglalkozott.
Életbiztosítás tekintetében már ez idő óta is kétféle létezett, a kockázati és elérési, illetve az alapbiztosításnak számító ezek kombinációja, melyet vegyes életbiztosításnak hívnak. A mai biztosító társaságok a sok korszerű termék mellett, még mindig szívesen foglalkoznak az alapbiztosítási fajtákkal.

Az elérési biztosítás helyett (ami csak akkor fizet, ha a biztosítási idő elteltével a biztosított életben van), a biztosítók leggyakrabban a vegyes biztosítást javasolják.

Mire jó a vegyes biztosítás?A vegyes biztosítás két célnak is megfelelhet.

A kockázati részével gondoskodni lehet a hátra maradottakról, ha velem történik valami.
Az elérési része pedig a magamról való gondoskodást szolgálja. Természetesen a biztosítás futamidejét úgy kell megválasztanom, hogy az a magamról való gondoskodásommal egybeessen.

Mit értünk ez alatt?Például a futamidő vége, essen egybe a nyugdíjba vonulásom idejével, ekkor kapjuk meg a teljes összeget.
Vagy gyermekünk 18 éves korára járjon le a futamidő, így a gyerek ekkor teljes összeghez jut és elkezdheti a felnőtt életét, dönthet a pénz további felhasználásának lehetőségéről.

Személyes véleményem azonban, hogy ez a biztosításfajta kockázati biztosításnak drága, megtakarításnak pedig gyenge konstrukció.

Ha a fő célunk a gondoskodás szeretteinkről, abban az esetben lehet, hogy egy jó kockázati biztosítás megkötése kedvezőbb lesz, mint a vegyes biztosítás.
Mint megtakarítási forma valóban jól kiszámítható. Mégis olyan embereknek javaslom megtakarítási célzattal, akik havonta 5 000 Ft alatti összeggel tudnak takarékoskodni, és szükségük van egy minimális kockázati biztosításra is.
Tudnunk kell azonban, hogy a biztosítási tartam feléig minimum fizetnünk kell a vállalt költséget, különben nagy lehet a veszteségünk.

Nagyon sok olyan termék van ma a piacon, ami havi 5 000 Ft- os megtakarítással, több rugalmassággal rendelkezve magasabb eredményt érhet el.

Figyelembe véve a pénzpiac sokszínűségét, sokkal több lehetőség létezik, mint azt Ön gondolná.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Vegyesbiztosítás 0 db -
Folyamatos kibocsátás:

a hitelviszonyt megtestesítő értékpapír, valamint a nyílt végű befektetési alap befektetési jegyének olyan forgalomba hozatala, amikor az értékesítés hatvan napot meghaladó időszak alatt történik úgy, hogy az egyes értékpapírok futamideje értékesítésük időpontjától kezdődik. .

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Lakástakarék pénztár, Értékpapír számla, Kombinált biztosítás,