Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Vagyonbiztosítás

Vagyonbiztosítás története:


A vagyonbiztosítás a legrégebbi időkre vezethető vissza. Már a középkori Angliában a hajósok, mielőtt elindultak volna a gyarmatok felé, pénzt adtak össze arra az esetre, ha valamelyikük hajóját, életét valami érné az út folyamán, akkor az itthon maradt családot ezzel segítették ki. A biztosítás másik legősibb fajtája a tűzbiztosítás.

Magyarországon már a XIX. században is működtek külföldi biztosító társaságok. 1949-ben alakult meg az Állami Biztosító. 1986-ban ebből vált ki Hungária Biztosító, aki főként a gépjármű biztosítással és vagyonbiztosítással foglalkozott, valamint a Garancia Biztosító, aki élet- és vagyonbiztosításra szakosodott. 1988-ban jelent meg az NN Biztosító /Nationale Nederlanden /, amely nagy áttörést hozott létre, a megtakarítások területén.

Ma már számos biztosító társaság működik az ország területén.

Milyen fajtái vannak:

- Lakásbiztosítás
- Nyaraló biztosítás
- Társasház biztosítás
- Vállalkozói vagyonbiztosítás
- Gépjármű biztosítás / kötelező, casco/
- Felelősségbiztosítások /ennek rengeteg változata létezik/
- Építés-szerelésbiztosítás
- Szállítmánybiztosítás


Miért is kell nekünk a vagyonbiztosítás?


Életünkben egyik legnagyobb érték az otthonunk, valamint annak berendezései, az autónk, a nyaralónk. Ezek megszerzése és megtartása sok munkába és pénzbe kerül. Az előrelátó ember azért gondoskodik javainak védelméről, és köt valamennyi vagyonára vagyonbiztosítást, hogy a bekövetkezett kár esetén, onnan tudja folytatni életét, ahol éppen tartott.

Mit is jelent ez?


Vagyontárgyainkra jól megkötött és rendszeresen értéken tartott biztosítás a mindenkori reálértékre vonatkoztatva téríti meg a kárt általában. Gondoljunk bele abba a helyzetbe, amikor a 20 000 000 Ft-ot érő meghitt otthonunk véletlen tűzesemény következtében teljesen leég. Mi történik ilyenkor? Ha nincs az otthonunk egy jól megkötött biztosítás, akkor az elmúlt jó pár évet újra kell kezdenünk, hiszen mindent újra kell építeni a semmiből. Még rosszabb a helyzet abban az esetben, ha hitel is van az otthonunkon.

Mire kell figyelnünk otthonunk biztosításánál?


- Arra, hogy otthonunk biztosítási összege ténylegesen fedezze egy esetleges káresemény bekövetkezésekor a minket ért kárt. Például, ha leég a házunk a biztosítási összegnek fedeznie kell, az ujjá építési költséget, valamint az összes ingóságunk pótlását.
- Ha társasházban lakunk, akkor lehet, hogy rendelkezünk lakásbiztosítással, csak nem tudunk róla. Ennek a díját a közös költségben fizetjük meg. Ezért ha már van egy társasház biztosításunk, akkor a lakásunkra, mint épületre már nem biztos, hogy kell teljes értékű biztosítást kötnünk, viszont az ingóságainkra biztos, hogy külön kell biztosítást kötnünk. Hogy mire szól a társasház biztosítás pontosan, azt a közös képviselőktől tudhatjuk meg, aki köteles felvilágosítást adni.
- Nem árt, ha a lakásbiztosításunk tartalmaz felelősség biztosítást is. Mivel ha gyermekünk biciklizés közben megkarcol egy csodálatos Audit, bizony nagyon sokba kerülne nekünk kifizetni a kárt, de így a biztosító ezt helyettünk rendezi. Tudnunk kell, hogy ez a felelősség biztosítás az egész ország területére kiterjed. Tehát ha mi, vagy a velünk egy háztartásban élő személy harmadik személynek kárt okoz, az okozott kárt helyettünk a biztosító fedezi.
- Megfontolás tárgyának gondolom, főleg a gyermekekkel rendelkező családoknak és idős embereknek, egy baleseti kiegészítő biztosítást is beletenni, mivel a kéztörések és a hasonló balesetek adott életkorban elég gyakoriak.


A leggyakoribb és legfontosabb dolgokra hívtam fel a figyelmét, de ezeken felül több minden befolyásolja egy jól megkötött vagyonbiztosítás tartalmát.

A vagyonbiztosítás nagyon összetett terület. Egy ilyen szerződés megkötése és felülvizsgálata esetén nagyon nagy a felelősség, mivel a család mindennapi létbiztonságát veszélyezteti, ha nem körültekintően járunk el. Az ilyen típusú szerződések felülvizsgálata minimum 2-3 évente indokolt már csak az indexálás mértéke miatt is.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Vagyonbiztosítás 2 db 2009.11.13.
Fix kamatozású értékpapírok:

olyan papírok, amelyeknek kamatlábát a kibocsátáskor rögzítik, és az a futamidő alatt nem változhat meg.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,