Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Személyi kölcsön

Ez a kölcsönfajta, egy olyan lehetőség, ahol általában a jövedelmi viszonyainkat vizsgálja meg a bank. A felvehető kölcsön összegét is az igazolt jövedelemhez viszonyítva számítják ki. Ezt a kölcsönt viszonylag egyszerűen és gyorsan, kevés benyújtandó papír mennyiséggel fel lehet venni.

Alapjában véve az a véleményem erről a kölcsön fajtáról, hogy nem a legjobb lehetőség anyagi nehézségeink megoldására több szempontból sem.

Szempontok:

- rövid futamidő
- magas törlesztő részlet
- magas kamat feltételek
- rugalmatlan szerződési feltételek
- adósság spirál veszélye!!!


Ha mégis gyorsan van szükségünk kevés pénzre lehet ez jobb megoldás több lehetőségtől is. Például: folyószámlahitel, hitelkártya.

Ha a személyi kölcsön a megoldás a jelenlegi problémánkra mindenképpen mérlegelni kell minden egyéb szóba jöhető lehetőséget, mielőtt meghoznánk a döntést.

Azon felül, hogy a bank mérlegeli az ügyfél pénzügyi helyzetét, de nem elégedett, mert nem látja teljesen biztosnak a visszafizetést plusz biztosítékot kérhet. A jó pénzügyi helyzetben lévő ügyfelek esetében a bankok eltekinthetnek a plusz biztosítéktól.

Személyi kölcsön / hitel fajtái:


- Biankó hitel: ahol a hitelező az ügyfél üzleti lehetőségeit, feltételeit, fizetőképességét ismerve nem kér biztosítékot és kezességet (üzemviteli hitelek, szezonális hitelek, kishitelek).

- Kezes hitel: ezeket a hiteleket egy harmadik fél kezességvállalása mellett lehet igénybe venni, abban az esetben, ha kevésnek bizonyul az ügyfél jövedelme a felvehető hitel összegéhez. (egyszerű kezességvállalás, készfizetői kezességvállalás).

- Plusz fedezetű hitel: ahol a hitelező az ügyfél anyagi lehetőségeit mérlegelve úgy dönt, hogy a plusz fedezetre mindenképpen szükség van a hitel összeg folyósításához. (jelzálog alapú személyi kölcsön).

- Speciális fedezetű hitel: lombardhitel. (A zálog lehet értékpapír, életbiztosítási kötvény, árus is.)


A hitel futamideje szerint lehetnek:


- Rövid lejáratú hitelek, melynek felhasználása és visszafizetése 12 hónapon belül történik.

- Középlejáratú hitelek esetén a hitel 36-48 hónap közt is lehet.

- Hosszúlejáratú hitelek a 48 hónapot is meghaladhatják.


Amint a fentiekből kiderült a személyi kölcsön egy nagyon egyszerű hitel lehetőség, viszont a következményei, ha megcsúszunk a fizetéssel sok évre visszavetheti hitelképességünket.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Személyi kölcsön 2 db 2009.11.12.
Ideiglenes részvény:

a részvénytársaság alapításának cégbírósági bejegyzését követően, az alaptőke (felemelt alaptőke), illetve a részvények kibocsátási értékének a teljes befizetéséig terjedő időszakra a részvényes által átvenni vállalt, vagy az általa jegyzett részvényre teljesített szakaszos vagyoni hozzájárulás összegét megjelenítő dematerializált értékpapír. .

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,