Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Pénzügyi tanácsadás

Kinek van szüksége pénzügyi tanácsadóra?


Véleményem szerint a mai világban mindenkinek szüksége van pénzügyi tanácsadóra. Azért ez a véleményem, mert ugyan pénze nem mindenkinek van, de pénzügyei mindenkinek vannak. Jelenlegi pénzpiac nagysága és folyamatos bővülése teszi szükségessé a pénzügyi tanácsadó fontosságát, mivel hétköznapi embereknek általában sem idejük sem türelmük sem szakértelmük nincs ahhoz, hogy kiválasszák a számukra megfelelő terméket és lekövessék a pénzpiac változásait.
Ahogy változnak és bővülnek a pénzpiaci termékek, úgy változnak az ügyfelek igényei és céljai is. Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra minden embernek, mert a célokhoz kell kiválasztani a megfelelő eszközt, de úgy, hogy az eszköz kiválasztásánál figyelembe kell venni a célok megvalósulásának lehetőségét. Ennek megfelelően először mindig a pénzügyi szegmenset kell megkeresni és csak aztán a terméket. Mind a szegmens mind a termék kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a célok is változhatnak, ezért a kiválasztásnál mindig figyelni kell a termék rugalmasságára. Fejtsük ki bővebben kinek is van szüksége pénzügyi tanácsadóra különféle szempontok szerint:

Alkalmazottak, vállalkozók, cégvezetők, cégtulajdonosok, családosok, nem családosok, válófélben lévők, házasodni kívánok, önmagukat képzők, fiatalok, idősek,

Alkalmazott: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert fix fizetésből él. Tervezhető a jövője, célja, bevétele, kiadása.

Vállalkozó: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert nem fix a bevétele és a kiadása, ezért pénzügyi tervezésre még nagyobb szüksége van.

Cégvezető: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert céget vezet, ami rengeteg pénzügyi termékkel és szükséglettel párosul. Továbbá embereket irányít a cégében, akiknek szintén vannak pénzügyi termékei és igényei, ami szorosan összefügg a cég bevételével és kiadásaival.

Cégtulajdonos: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert van vagyona és bevétele.

Családos: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert felelősséggel kell terveznie a maga és gyermekei jövőjét.

Nem családos: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert felelősséggel kell terveznie a maga jövőjét vagy a leendő családja jövőjét.

Válófélben lévő: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert felelősséggel kell terveznie a régi és az új életét.

Házasodni kívánó: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert a házasság sok pénzbe kerül és meg kell alapoznia a közös jövőt.

Önmagukat képző: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, mert tudás sokba kerül, amelyből majd származik az ő tőkéje.

Fiatalok: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, hogy el tudjon igazodni a hatalmas pénzpiacon és különbséget tudjon tenni a még oly hasonló termékek között is, hogy ezzel a céljai megvalósuljanak.

Idősek: Azért van szüksége pénzügyi tanácsadóra, hogy nyugodtan élvezhesse hátradőlve a nyugdíjas éveit, utazgatva anyagi gondok nélkül, ahogy egy idős ember megérdemli.

Tehát mint kiderült mindenkinek szüksége van pénzügyi tanácsadóra, mert mások az igények, mások a célok, mások az eszközök, mások a prioritások.

[bezár]

Mire jó egy pénzügyi tanácsadó?


- Egy jó pénzügyi tanácsadó napra kész, mert nincs más feladata csak a pénzpiaccal és a pénzpiacon történő változásokkal törődni, mert nincs más dolga csak az, hogy az ügyfelei számára rendelkezésére álljon, ha információra van szükségük.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó napra kész, mert nincs más feladata csak a pénzpiaccal és a pénzpiacon történő változásokkal törődni, mert nincs más dolga csak az, hogy az ügyfelei számára rendelkezésére álljon, ha információra van szükségük.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó minden információból előnyt kovácsol az adott ügyfélkör részére.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó akkor is ott van az ügyfél mellett, mikor baj van.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó lelkiismeretes, addig jár egy megoldandó helyzet után, míg az meg nem oldódik.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó minden rossz helyzetben a jót keresi és hasznosítja Önmaga és az ügyfelei számára.
- Egy jó pénzügyi tanácsadó ugyan oda teszi a pénzét, ahová az ügyfelekét is.

[bezár]

Mennyibe kerül nekem a pénzügyi tanácsadás?


A pénzügyi tanácsadás díjmentes, teljesen függetlenül attól, hogy hányszor találkozunk az ügyféllel. Amibe az ügyfélnek kerül az körülbelül másfél óra kötetlen beszélgetés egy pénzügyi szakemberrel. Aztán a pénzügyi tanácsadás mellett a stratégiakészítés is teljes egészében ingyenes, ellentétben a nyugati országokkal, ahol az ügyfél azért fizet a pénzügyi szakembernek minden hónapban fix összeget, hogy bármikor rendelkezésére álljon.
Ezzel szemben Magyarországon a pénzügyi kultúra nincs még azon a szinten, hogy az ügyfelek ezt az elvet magukévá tegyék. A pénzpiac folyamatos bővülése miatt rendszeresen figyelni kell a pénzügyi szolgáltatók meglévő és új termékeit. A jelen gazdasági körülmények között hazánkban az embereknek erre nincs idejük és nem rendelkeznek elég információval arról, hogy a rossz döntéseik mennyivel is többe kerülnek.

Például, egy hitel felvétel esetén nagyon sok információt kell mérlegelni a jövőre nézve: kamat, kezelési költség, kamatperiódus, elő törlesztési költség, szerződés módosítás feltételei, a hitel célja, az ügyfél jelenlegi és jövőbeni anyagi potenciáljának alakulása, valamint felkészülés ezen körülmények megváltozásának kiküszöbölésére.

Így jogosan felmerülhet a kérdés nekünk ez ilyen formában miért is jó miért éri ez meg nekünk?

Minden pénzügyi termékbe be van építve egy jutalék kulcs, amit az ügyfél mindenképpen kifizet. Kérdés, hogy kinek fizeti ki ezt az ügyfél és ezért mit kap.

Például, ha bemegy az ügyfél a bankba és ott intéz magának egy hitelt, akkor az ott lévő ügyintéző kapja érte a jutalékot, de ha rajtam keresztül megy, akkor viszont én fogom megkapni ugyanazt a jutalékot.

Tehát az ügyfélnek több szempontból sem éri meg a pénzügyi tanácsadó kikerülését. Például a pénzügyi tanácsadótól sokkal több információt kap az adott termékről, mivel nem áll érdekében információt elhallgatni szemben a pénzintézetekkel.
[bezár]

Hogyan segít nekem a pénzügyi tanácsadó?


Egy pénzügyi tanácsadó csak akkor tud segíteni az ügyfélen, ha az ügyfél is segíteni akar önmagán. A segítség több lépcsőben történik és a folyamat nem ér véget azzal, hogy az ügyfél kap egy stratégiai javaslatot a jelenlegi pénzügyi helyzetére való tekintettel. Az így kapott megoldási javaslat mindig a jelen körülményeit veszi figyelembe. A pénzügyi tanácsadó dolga, hogy a stratégiai javaslatban a lehető legtöbb, akár váratlanul bekövetkező élethelyzetre is tartalmazzon biztonsági tényezőket az ügyfél védelme érdekében.

Nos nézzük meg a folyamatot, ahogy egy jó pénzügyi tanácsadó segít:1. Az ügyféllel egy kb. másfél órás beszélgetés történik - ami három munka fázisból tevődik össze - ahol először is a pénzügyi tanácsadó bemutatja önmagát, tevékenységének létjogosultságát, valamint elmondja az ügyfélnek, hogy milyen információk alapján tud segíteni.


Első munkafázisban

meg kell ismernünk az ügyfél személyes adatait:
név, születési dátum, lakcím, iskolai végzetségek, munkahely,jövedelem, családi állapot. Ezen információk kezelésére ugyanazon törvények vonatkoznak a pénzügyi tanácsadóra, mint a pénzintézetekre, ez vonatkozik a titoktartásra és az adatkezelésre.

Második munkafázisban

az ügyfél jelenlegi pénzügyi szokásait és termékeit mérjük fel, különös tekintettel arra, hogy melyik terméket, milyen célra, milyen hatékonysággal, milyen költséggel használ. Ügyfelek által használt pénzügyi termékek: folyószámla, bankkártya, hitelkártya, vagyonbiztosítás, szakmai felelősségbiztosítás, életbiztosítás, egészségbiztosítás, magán- és önkéntes nyugdíjpénztár, diákhitel, személyi kölcsön, gépkocsi hitel, gépkocsira vonatkozó kötelező és casco, ingatlanhitel, lakástakarék pénztár, pénzügyi befektetés, valamint bármilyen egyedi termék.

Harmadik munkafázisban az

ügyfél céljainak maximális figyelembevételével felmérjük, hogy a jelenleg használt termékeivel elérhetőek-e ezen célok. A beszélgetés folyamán átláthatóvá válik az ügyfél számára is, hogy a céljai mennyire reálisak a jelenleg használt termékei szempontjából. Amennyiben a jelenleg használt termékek nem felelnek meg, a célok elérésére két lehetőség közül mindig azt kell választani, amivel az ügyfél jelenlegi pénzügyi helyzetén, a legtöbbet segítünk.

Erre az egyik megoldás a jelenleg használt pénzügyi termékek korszerűsítése ugyanazon pénzintézetnél.
Például egy régen kötött folyószámlacsomagot ugyanazon pénzintézetnél egy modernebbre cseréljük, amivel csökkentjük az ügyfél kiadásait és hatékonyabbá tesszük az eszközt.

A másik lehetőség, amikor a nem megfelelő célra használt terméket egy jobb termékre cseréljük, de másik pénzintézetnél.

Például, ha az ügyfél folyószámláján tartja megtakarításának egy részét, akkor fontos lehet, hogy ennek mennyi a költsége, és hogy mennyi kamatot kap rá, valamint ez a termék mennyire rugalmas és alkalmazkodó az ügyfél igényeihez mérten.

A pénzügyi információk birtokában és az ügyfél által elmondott célok figyelembe vételével az első tárgyalás egy összegzéssel fejeződik be, ahol átismételjük a célokat. Ezt követően szakembereink bevonásával kidolgozásra kerül több lehetőség, amit egy következő tárgyaláson adunk át az ügyfélnek.


2. A második tárgyalás során felelevenítjük az első tárgyalás végén elhangzott összegzést, de megkérdezzük az ügyfelet, hogy a két tárgyalás közti időben történt-e bármilyen változás pénzügyeivel vagy élethelyzetével kapcsolatban, ami befolyásolná az általunk már kidolgozott stratégiát. Az esetlegesen felmerülő változásokat beépítve átadjuk az ügyfélnek a személyre szabott megoldási terveket.

Fontos szempont, hogy a megoldásban szereplő eszközökről pontos, aktuális, részletes információt adunk annak tekintetében, hogy melyik eszköz milyen szerepet tölt be az ügyfél céljai elérésében. Az ügyfél által elfogadott megoldás kivitelezésében hatékony segítséget nyújtunk és a megtervezett stratégia során végig az ügyfél mellett állunk bármilyen élethelyzet esetén.
[bezár]

Miért van szükségem pénzügyi tanácsadásra?


Azért van szükség pénzügyi tanácsadóra, mert már nem úgy van, mint a 80’-as években, amikor volt egy-két bank és biztosító. Ma Magyarországon körülbelül 320 pénzintézet van, akik több mint 8000 termékkel rendelkeznek. Tehát egy a pénzügyekben nem jártas ember nem tudja eldönteni, hogy milyen pénzügyi igényére, melyik a legalkalmasabb termék a számára. Ez a szám folyamatosan nő, hiszen a pénzügyi igények is változnak, fejlődnek. A pénzügyi tanácsadó viszont napi szinten figyeli ezeket a változásokat, és szükség esetén konzultál az ügyfeleivel.

Napi szinten figyelik a pénzügyi piacot és felkészültek bármilyen kérdése is legyen az ügyfélnek, tudja rá a választ, vagy ha nem, akkor megkérdezi a szakág vezetőtől, akik a pénzügyi tanácsadó mögött állnak teljes vállszélességben.

A jó pénzügyi tanácsadó azt is meglátja, amit az ügyfele nem, mivel a pénzügyekben tárgyilagosan tájékozódik - és jártassága révén hozza meg döntéseit - nem befolyásolják figyelmét a személyes körülmények.

- Azért mert csak egy telefonszámot kell megjegyeznem nem ötvenet.
- Azért mert nekem csak időbe kerül, ami másnak pénzbe is.


Kinek ajánljuk a vagyonkezelési szolgáltatást


A vagyonkezelési szolgáltatást azoknak az ügyfeleknek ajánljuk, akik bármilyen vagyonnal rendelkeznek. - (Ha valakinek van egy zoknija vagy bugyija már vagyonnal rendelkezik.)

Félretéve a viccet, a vagyonkezelés egy komoly pénzügyi folyamatok összessége. A már meglévő vagyon pontos feltérképezése valamint az ügyfél és az Ő céljai ismerete után, lehet és kell úgy kezelni, hogy minden élethelyzetben alkalmazkodjon az ügyfél igényeihez.

Pénzügyi hátterünk megtervezése, stabilizálása !!!


Legfontosabb, hogy tisztában legyünk lehetőségeinkkel!

(Addig nyújtózkodj, míg a takaród ér)

Pénzügyi hátterünk stabilizálásának több módja is van. Fontos, hogy a megfelelő célokhoz a megfelelő pénzügyi eszközt válasszuk. Fontos, hogy az eszközöknek minden tulajdonságát ismerjük és használjuk, ha szükséges.

A kockázatok egy részét átháríthatjuk másra.

Például:

Lakás - lakásbiztosítás
Hitel - hitelfedezeti biztosítás
Utazás - utasbiztosítás
Befektetés - tőkevédelem
Ingatlan vétel - jogi szolgáltatás (szakjogász)
Adó optimalizálás - könyvelés


Ahhoz, hogy stabilizálni tudjuk pénzügyi hátterünket, szükségünk lesz egy jó tanácsadóra, aki elvégzi helyettünk az ezzel járó munkát. Egyszóval leveszi az ezzel járó terheket a vállunkról. Segít az információk megszerzésében, értelmezésében a döntés meghozatalában, olyan esetekben, ahol több választási lehetőség is van a kitűzött cél eléréséhez.

Azért kell a pénzügyeket megtervezni minden embernek, mert ezek által tudja mindenki alakítani az igényeit, céljait. Pénz nélkül nehéz tervezni akármit is. Másrészről viszont az a lényeg, hogy a pénz dolgozzon értünk, nekünk és ne mi dolgozzunk meg a pénzért. Fordítsuk meg a helyzetet, nézzük meg más szempontból a dolgokat és élvezzük a jól megérdemelt eredményt.
[bezár]

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Pénzügyi tanácsadás 0 db -
Adagolt kibocsátás:

hitelviszonyt megtestesítő értékpapír nyilvános forgalomba hozatalának olyan módja, amelynek keretén belül az értékesítés a kibocsátó által meghatározott időszak alatt történik úgy, hogy az értékpapírok lejárati időpontja azonos. .

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Bankszámla, Bankkártya, Hitel/áruvásárlási kártya, Folyószámlahitel, Személyi kölcsön,
Jármű lízing/hitel, Jelzálog hitel, Céges hitel,