Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Pénzügyi kockázatelemzés

A pénzügyi tanácsadás során megvizsgálásra kerül az, hogy az ügyfél a különféle pénzügyi termékekre, életvitelre mennyit költ rendszeresen. Az is kiderül, hogy mennyi a rendszeres bevétele. Ebből megtudjuk, hogy az ügyfél jelenlegi kiadás, és bevételi oldala merre billen.

Amennyiben a mérleg negatív, vagyis több a kiadás, mint a bevétel, vagy egyelőek, olyan lehetőséget kell mérlegelni, hogy a meglévő, és szükséges termékeket optimalizálva, átdolgozva, a felesleges termékeket megszüntetve kiadás csökkenést érjünk el.

A másik lehetőség, hogy a mérleg pozitív, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne itt is optimalizálással még nagyobb kiadáscsökkentést elérni, valamint az így megtakarított összeget megfelelő helyre helyezni, amit az ügyfél céljai határoznak meg.

A pénzügyi kockázat elemzés célja, hogy az ügyfél a változtatásokat követően bármilyen élethelyzetbe is kerül, az eredeti állapothoz képest semmiképpen nem kerülhet rosszabb helyzetbe, mint ahonnan a közös munka elindult. Ebből az következik, hogy a termékek között végrehajtott optimalizálás elhagyása esetén az ügyfél lemond az azonnali, vagy jövőbeni lehetőségeiről, vagyis a legfontosabbat veszíti el a lehetőséget arra, hogy jobb helyzetbe kerüljön.

Megpróbáltam röviden megfogalmazni Önnek a kockázatelemzés lényegét, fontosságát, de Ön is beláthatja, hogy általánosságban beszélni a kockázatelemzésről adatok nélkül olyan, mint víz nélkül úszni.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Pénzügyi kockázatelemzés 0 db -
Kibocsátási árfolyam:

azaz árfolyam, amelyen egy új értékpapírt kibocsátáskor kínálnak. nem szükségszerű, hogy a névértékkel azonos legyen.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Bankszámla, Bankkártya, Hitel/áruvásárlási kártya, Folyószámlahitel, Személyi kölcsön,
Jármű lízing/hitel, Jelzálog hitel, Céges hitel,