Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Jármű lízing/hitel

A jármű hitelezés esetén kétféle fő megoldásról beszélhetünk, lízing és hitel lehetőségéről. Nézzük meg először a lízinget, mint lehetőséget.

Lízingek két nagy csoportja:


- Pénzügyi lízing
- Operatívlízing


Pénzügyi lízing:


Abban az esetben beszélhetünk erről, amikor a lízingcég megvásárolja az általunk kiszemelt lízingtárgyat, amit rendszeres díjfizetés ellenében átenged nekünk. Tehát az általunk választott autó tulajdonosa a lízingcég lesz. A futamidő végen lehetőségünk van maradványértéken megvásárolni a kocsit. Ez a maradványértek általában megegyezik a lízingtárgy aktuális piaci arával.

Pénzügyi lízingnek két fajtája van:


Zárt végű pénzügyi lízing esetén a vételár áfa-tartalmát a futamidő kezdetén kell megfizetnünk, ezt azonban később visszaigényelhetjük, amennyiben jogosultak vagyunk rá. Autólízing eseten a gépjármű a pénzintézet tulajdonát képezi, azonban minden más tulajdonjoghoz kapcsolódó jogot a lízingbevevő gyakorol. Az utolsó lízingdíj megfizetése után azonban mi válunk az autó korlátlan tulajdonosává.

Nyílt végű pénzügyi lízing annyiban különbözik a zárttól, hogy a futamidő végen vételi opció dönt a gépjármű tulajdonosáról. Ha élünk vele, a tulajdonunkba kerül a gépjármű, ellenkező esetben vissza kell adnunk a lízingcégnek. Az is elképzelhető, hogy egy harmadik felet nevezünk meg vásárlónak. A lízingdíj vagy a saját erő befizetésekor esedékes áfa azonnali megfizetése is elkerülhető, ha nyílt végű pénzügyi lízinget választunk.


Operatív lízing:


Ebben az esetben a szerződés végéig fizetjük a lízingdíjat, majd a futamidő lejárta után visszaadjuk a lízingbeadónak az autót - és kezdjük elölről az egészet egy újabb autóval.
Ez gyakorlatilag tartós bérlet.
A lízingdíjak összértéke az új autó árának és a futamidő végén aktuális piaci értékének a különbsége. Ebben az esetben viszont egyáltalán nem kerül a tulajdonunkba az autó. A bérleti díjban levő áfát visszaigényelhetjük – bár erre magánszemélyként nincs lehetőségünk. Az operatív lízing általában extra szolgáltatásokat is magában foglal: az autó szervizelését, karbantartását is vállalja a finanszírozó, valamint az autó biztosítását is a lízingcég intézi. Amennyiben a tartós bérlet a legszimpatikusabb számunkra, akkor adózási szempontból a minél rövidebb futamidő a kedvezőbb (így hamarabb jelentkezik a költség). Ennek viszont az a hátulütője, hogy az éves kamatláb akár a 30-35%-ot is elérheti. Ezt a lehetőséget leginkább vállalkozásoknak ajánlom.
Gyors és egyszerű megoldás lehet számunkra a lízing egyik fajtája, ha tehermentes az autónk és pénzre van szükségünk. Ez a megoldás a visszlízing lehetősége.

Visszlízing:


Mi az a visszlízing? Tegyük fel, hogy hirtelen nagyobb összegre van szükségünk, és van például egy tehermentes autónk. Ebben az esetben az autónkat eladhatjuk egy lízingcégnek - az eladásból befolyt összeg megoldja likviditási problémánkat -, majd pedig néhány év alatt visszalízingeljük autónkat. Az utolsó törlesztő részlet rendezésével az autó újra a saját tulajdonunkba kerül.

Az autó finanszírozás másik eszköze a hitel.

Hitel:


A legegyszerűbb és a leggyakoribb az autófinanszírozásban. Ebben az esetben az autó a mi tulajdonunkat képezi.
Hitel eseten a teljes vételárat kell kifizetni a finanszírozóknak, természetesen ez az esetek túlnyomó többségében nem egyezik meg az egyösszegű vásárlás esetén megállapított árral (mert a pénzintézetnek is fedeznie kell saját kockázatát, illetve a pénz időértékével is számolnia kell).
Találkozhatunk a legkülönfélébb kedvező(-nek tűnő) ajánlatokkal, mint például későbbi egyösszegű befizetés, kamatmentes hitelkonstrukciók, stb.
Különféle hitelkonstrukciók az éles piaci verseny miatt azonban csak a kezdőrészlet nagyságában és a futamidő hosszában térnek el.

Olvashatja, hogy mekkora különbségek lehetnek finanszírozások között. Minden vásárlásnál nagyon sok körülményt kell mérlegelni, hogy melyik a legjobb megoldás Önnek. Ha vásárlás előtt áll, meglévő hitele vagy lízingje van, pénzre van szüksége egyszerűen, keressen bizalommal, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, amivel megvalósulnak a céljai.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Jármű lízing/hitel 2 db 2009.11.12.
Egy jegyre jutó nettó eszközérték:

a befektetési alap befektetett eszközeinek (értékpapírok, ingatlanok) aktuális értékének költségekkel (értékpapírok adás-vételéhez kapcsolódó brókeri díjak, az alapkezelő és letétkezelő jutaléka, a befektetők informálásának költségei, stb. ) csökkentett értékének, az un.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Kötelező biztosítás, Casco biztosítás, Utasbiztosítás, Vagyonbiztosítás, Felelősségbiztosítás,
Életbiztosítás, Vegyesbiztosítás, Betegségbiztosítás, Balesetbiztosítás, Egészségbiztosítás,