Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Folyószámlahitel

Ez egy olyan hitel, mely a bankszámlához kapcsolódik és a folyószámlán lévő pénz elfogyása esetén automatikusan biztosítja a fedezetet a kiadásokra, minden ezt követő befizetés és jóváírás pedig ezt a hitelt törleszti azonnal, egy összegben, nem részletekben..

Kinek ajánlom a folyószámlahitelt? Azoknak, akiknek sok pénzük van és olyan embereknek, akik nagyon ritkán szorulnak meg anyagilag. Senki másnak. Miért? Azért mert a folyószámla hitelen lehet a legkönnyebben megúszni és bele kerülni egy olyan adósság spirálba, amiből borzasztóan nehezen lehet meg szabadulni. Mert a teljes hitelt elveszik az utalt pénzből és fizetés után egy nappal derül ki az, hogy egyetlen fillér plusz sincs a folyó számláján az embernek. Az már csak hab a tortán, hogy a kamat a normál kamat 2-3 szorosa is lehet.

Rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitel.


A folyószámla egyenlege egy meghatározott összeg erejéig az ügyfél és a bank megállapodása alapján negatív is lehet, mely után az ügyfél kamatot fizet a bank részére. Magánszemélyek esetén a folyószámlahitel nagysága az ügyfél jövedelmétől és a számlát terhelő rendszeres kifizetésektől, vállalkozások esetén az ügyfél pénzügyi helyzetétől függ.

A folyószámla-szerződéshez hitelszerződés is kapcsolódhat, mely alapján a bank meghatározott hitelkeretet tart fenn a számlatulajdonos rendelkezésére, melynek terhére külön rendelkezése nélkül kölcsönt folyósít a számlatulajdonos részére. A folyószámlahitel igénybevétele úgy történik, hogy a bank a hitelkeret terhére teljesíti azokat a fizetési megbízásokat, amelyekre a számlatulajdonos bankszámla követelése nem nyújt fedezetet. A keretből fel nem használt összeg után a bank, rendelkezésre tartási jutalékot, az igénybe vett hitel után pedig kamatot számol fel.

A polgári törvénykönyv rendelkezései szerint a pénztartozással összefüggő szerződésekben - ha a jogszabály kivételt nem tesz - a tartozás után kamat jár. Magánszemélyek szerződéses kapcsolataiban a kamat csak akkor jár, ha azt kikötötték.

A hitelt nyújtók eltérő üzletpolitikájuk következtében eltérő magatartást tanúsítanak a hitelekhez kapcsolódó kamat- és költségszámítás tekintetében, és a piacon kívül semmi nem korlátozza törekvéseiket. A pénzpiacon az utóbbi időben nemcsak bankok nyújtanak fogyasztási hitelt, hanem egyedi engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozások is, amelyek még a gyakorlatban már megszokott kamatszinteket is általában jelentősen meghaladják.

A folyószámla vezetéshez kapcsolódó folyószámlahitel megengedett negatív számlaegyenleg esetén (a bank által nyújtott kényszerhitelnél) a kamatláb a piaci kamatszinttől elszakadva, annak háromszorosa is lehet, vagy még azt is meghaladhatja.

A hitelek után fizetendő összeg nagyságát meghatározó tényezők:

- a hitel összege,
- a kamatláb nagysága
- a futamidő
- a kamatszámítás módja
- a bank által felszámított bankköltség és biztosítás díja határozza meg.

Mindezek együtt adják a teljes hiteldíj mutatót (THM).


Változó kamatozású hitel esetén a kamatláb mértéke a hitel folyósításakor csak az első kamatperiódusra ismert. A kamatperiódus végén a kamatláb az előre megállapított referencia-kamatláb függvényében változik. A hitel lejártáig valamennyi kamatperiódusban változhat a kamatláb.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Folyószámlahitel 2 db 2009.11.12.
Kiszervezés:

ha a befektetési szolgáltató a befektetési, illetőleg a kiegészítő befektetési szolgáltatási tevékenységéhez, valamint az árutőzsdei szolgáltató árutőzsdei szolgáltatási tevékenységéhez kapcsolódó, illetőleg jogszabály által végezni rendelt olyan tevékenységét, amelynek során adatkezelés, adatfeldolgozás vagy adattárolás valósul meg, nem önállóan végzi, hanem annak folyamatos vagy rendszeres elvégzésére tőle szervezetileg független személlyel vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társasággal kizárólagos szerződést köt. .

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Bankszámla, Bankkártya, Hitel/áruvásárlási kártya, Folyószámlahitel, Személyi kölcsön,
Jármű lízing/hitel, Jelzálog hitel, Céges hitel,