Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Életbiztosítás

Az életbiztosítás, mint elnevezés szorosan kötődik a biztosítási eseményhez. A biztosítási esemény e biztosítási fajtánál, mindig a biztosított halálával kapcsolatos esemény. A halálnak, mint eseménynek két változata lehetséges:

- a biztosítási időszak alatt következik be,
- a biztosítási időszak alatt nem következik be.

E két lehetséges biztosítási esemény egyben meghatározza a biztosítás fajtáját is.

Az elemi életbiztosításoknak két fajtája van:

- kockázati
- elérési biztosítások.


Most itt a kockázati biztosítást fogjuk vizsgálni.A kockázati életbiztosítást, én úgy szoktam fogalmazni, hogy ember casco, mert ilyenkor arra kötöm a biztosítást, hogy ha a biztosított személy a biztosítási időszakon belül meghal, akkor a biztosító egy meghatározott személy részére, akit úgy hívunk,hogy kedvezményezett, egy előre meghatározott összeget kifizet. Tehát, ha biztosítás tartama lejár és a biztosított életben van, akkor a biztosítás kifizetés nélkül megszűnik.
Úgy tűnhet, hogy ez egy rossz biztosítás.

Nézzünk olyan eseteket, amikor ezt célszerű kötni:

- Ez a legolcsóbb biztosítás, mármint úgy értve, hogy ahhoz a befizetett összeghez képest a biztosító jóval nagyobb ellen szolgáltatást ad. / csak példa, lehetséges, hogy egy 10.000.000 Ft-os biztosítást már évi 60.000 Ft.-ért megköthetek/
- Javasoljuk fiatal családapáknak, akik most teremtik egzisztenciájukat, házépítés, vállalkozás beindítása stb., kevés a félretett pénzük, de a család szépen induló jövője teljesen kerékbe törhet hirtelen halálukkal.
- A kockázati biztosítás hitelfedezeti biztosításként is felhasználható. Például egy vállalkozásra vagy egy lakásvásárlásra felvett hitel visszafizetésének garanciája, csak a vállalkozó vagy a családfő jövedelme, akkor a család igen nehéz helyzetbe kerül, ha ő meghal.


Ilyen esetre feltétlenül javasoljuk a hitelfedezeti életbiztosítás megkötését.

Sokféle változata van a kockázati életbiztosításnak. Ezek a változatok élethelyzetekhez igazodnak:

- Köthető hozzá kiegészítő biztosítás, amellyel több szolgáltatást kapunk, így még több kockázat lefedhető, ezért a szerződő a tartam első felében többet fizet. Majd később, ahogy csökken a kockázat nagysága, a kiegészítő biztosítások kivehetőek, így kevesebb díjat kell fizetni, hiszen a visszafizetendő hitel is az idő elteltével egyre csökken.
- Köthető egész életre szóló életbiztosítás. Ez olyan biztosítás, amely mindenképpen kifizetéssel zárul. A biztosított 85 éves kora után már nem kell díjat fizetni.
- Vannak speciális esetek is, ilyen például a temetési költségekre kötött biztosítás, vagy az örökösödési költségek kifizetésére kötött életbiztosítás.


Láthatjuk, hogy nem is olyan rossz ez a biztosítás, csak tudnunk kell, hogy milyen célra kötöttük.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Életbiztosítás 2 db 2009.11.13.
Diverzifikált portfolió:

különböző típusú, hozamú, kockázatú és lejáratú befektetések együttese, amely a kockázat és hozam esetleges ingadozását, likviditás hiányát jelentősen lecsökkenti

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,