Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Céges hitel

Magyarországon a vállalkozások jelentős része tőkehiányos, finanszírozási problémákkal küzd. Az éleződő piaci verseny újabb és újabb fejlesztésekre és beruházásokra ösztönzi a vállalkozókat, illetve a cégek körbetartozásai, nemfizetései likviditási gondokat okoznak. A vállalkozások számára rendelkezésre álló pénzügyi konstrukciók ugyanakkor egyre bonyolultabbakká válnak, s ezért egy megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztása sorsdöntő lehet egy vállalkozás jövője szempontjából.Vállalkozók (főleg a magyarok) gyakran követik el azt a hibát, hogy minden pénzt visszaforgatnak a cégükbe, és elhanyagolják magánvagyonuk felépítését. Így személyes boldogságuk függ a vállalat sikerétől, illetve attól, hogy a céget mikor tudják jó áron értékesíteni. Ez a sajátos szimbiózis jellemzi ma a magyar vállalkozások több mint 80 %-át. Konkrét pánzügyi terv és cél nélküli, a majd úgyis alakul valahogy szemlélet terjedt el a vállalkozások irányításában. Sok esetben szó sem esik a vállalat gördülékeny működése szempontjából olyan létfontosságú intézkedések megteremtéséről, mint a likviditás, a biztonsági fékeket jelentő inkasszálhatatlan tőkeszámlák és biztosítások, vagy éppen a kiszállási stratégia kidolgozásának kérdései, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Én és munkatársaim folyamatosan figyeljük a cégek és vállalatok számára kifejlesztett pénzügyi és céges hitel-megoldások dzsungelét, ezen eszközök segítségével az Ön cégének is kidolgozhatunk egy hatékonyabb vállalati hitel és pénzügyi stratégiát, amely a váratlan és a tervezhető események felbukkanásakor megfelelő megoldásokat kínál a cég prosperitása, vagy éppen életben maradása érdekében.

Megoldások lehetnek:

- Folyószámla hitel
- Széchenyi Kártya
- Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram
- Új Magyarország Fejlesztési Program
- Beruházási hitel
- Fejlesztési hitel


Folyószámla hitel


A folyószámla hitelt azon cégeknek ajánljuk, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe.

Likviditási problémák megoldásában nagy segítséget nyújt, hiszen az elbírálást követően a jóváhagyott pénzeszköz szabadon felhasználható.

Az adott cég mérlegét egy scoring program segítségével pár perc alatt átvizsgálva megmondható, hogy a szervezet mennyire hitelképes, számára mekkora az a maximális pénzmennyiség, amit a folyószámla terhére igénybe vehet. A besorolástól függően - ami legfőképp az adott cég eladósodottsági szintjétől függ - a nettó árbevétel maximum húsz százalékáig vihető mínuszba a majdani folyószámla.

Széchenyi Kártya


A Széchenyi Kártya az elmúlt 6 évben a vállalkozások hitelességének jelképe lett. A Széchenyi Kártyás vállalkozások a tulajdonosok személyes garanciájának és a többlépcsős hitelbírálatnak köszönhetően nemcsak megbízhatóakká váltak üzleti partnereik szemében, de a kártyabirtokosok gazdasági stabilitása, pénzügyi ereje is megnövekedett.

Mi a Széchényi kártya?


A Széchenyi Kártya 2 a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására. A Széchenyi Kártya a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. A konstrukcióban 2010. december 31-ig biztosított a garanciadíj-támogatás, és a jelenleg hatályos kormányhatározat szerint a 2008-ban átadott Kártyák kamatát további 1%-kal állami kamattámogatás csökkenti.

A Széchenyi kártya 2-t olyan nikro-, kis- vagy középvállalkozás igényelheti, amely egyéni vállalkozóként, illetve az üzleti szabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formályában egy (10milló forint feletti hitelkeret igénylése esetén) két éve müködik. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásnak ne legyen lejárt köztartozása, valamint megfeleljen a Szécheny Kártya üzletszabályzatban meghatározzot egyéb feltételeknek.


A Széchenyi Kártya 2 hitelkerete 500 000 (ötszázezer) forint vagy 1 000 000 (egymillió) forint és 25 000 000 (huszonötmillió) forint között, egymilliónként emelkedő összegű lehet. Hitelkeretének módosítását a futamidő alatt is kérheti.

A hitel futamideje a hitelszerződés aláírásától számított 1 év, amely a felülvizsgálati kérelem benyújtásával és a bank pozitív bírálata esetén további egy évre automatikusan (külön hitelszerződés megkötése nélkül) meghosszabbodik, így Ön a feltételek teljesülése esetén két évig tudja használni Széchenyi Kártyáját. A második év leteltekor Önnek módjában áll újabb 2 évre igényelni a Széchenyi Kártyát.

Az eddig kötelező negyedéves tőketörlesztési kötelezettséget eltörölték! A negyedév végén vállalkozásának elegendő csupán a kamatot és a díjakat megfizetni. A hitel teljes összegének visszafizetése a lejárat napján esedékes.

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő kártyadíjat és a garanciadíj vállalkozásra jutó 50%.át kell kifizetni ami pl. 1 milló Ft esetén összesen 36 ezer Ft, 5 millió Ft esetén pedig 100 ezer Ft. A hiteldíjat a számlázási és tranzakciós költségeket a bank negyedévente terheli. A teljes hiteldíj mértéke (az állami támogatásnak is köszönhatően)jelenleg havi 1% körül van. A kártyadíj taralmaz minden indulóköltséget, egyéb (bírálati, számlanyitási stb.) díjak nincsenek.

Miért ajánljuk? Mert olcsó, hiszen a kamat mértéke jelenleg havi 1% alatt van; legkedvezőbb kondíciók a piacon; 2 hét alatt akár 25 millió forint hitelhez juthat; gyors és egyszerűsített hitelbírálat, csökkentett adminisztráció; akár ingatlanfedezet nélkül; negyedéves feltöltési kötelezettség nélkül; az első év leteltekor, a felülvizsgálati kérelem pozitív elbírálása esetén a bankfiókba sem kell befáradnia, nincs szükség újabb hitelszerződés aláírására; a MasterCard üzleti bankkártya segítségével rugalmasan és szabadon használhatja hitelkeretét készpénzfelvételre, bankkártyás vásárlásra és banki átutalásra is.

Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési HitelprogramA Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram célja a vállalkozások foglalkoztatásban betöltött szerepének növeléséhez, innovációs és beszállítói tevékenységének erősítéséhez, környezetvédelmi és egészségügyi célú beruházásaihoz kedvezményes kamatozású hitel nyújtása, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz, különösen az Új Magyarország Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program pályázataihoz kapcsolódóan kiegészítő forrás biztosítása.

Miért előnyös cégének a Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram?

- Rendkívül kedvezményes kamatozással, hosszú futamidőre igényelhető
- Akár megkezdett beruházás is finanszírozható
- Forrás-kiegészítőként bármilyen pályázat keretében elnyert támogatáshoz felhasználható
- Ön döntheti el, hogy csekély összegű, vagy regionális csoportmentességi támogatás alapján kíván hitelhez jutni
- A beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó tartós forgóeszköz is finanszírozható
- kezdő vállalkozások is finanszírozhatók


Kiknek ajánljuk a Vállalkozásfejlesztési Hitelt?

- Magyarországon bejegyzett mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak (KKV), valamint nagyvállalatoknak, önkormányzati és állami tulajdonú vállalatoknak
- Egyéni vállalkozás, gazdasági társaság, szövetkezet, európai részvénytársaság


Új Magyarország fejlesztési program


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közzétette az Új Magyarország fejlesztési tervet. A tervek szerint Magyarország december 1-jén nyújtja be a programot Brüsszelnek, a pályázatokat pedig már januárban kiírják.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján közzétette az Új Magyarország fejlesztési tervet és a terv társadalmi vitájának dokumentumait. Az Európai Unió következő, 2007-től 2013-ig tartó költségvetési időszakában a hazai forrásokkal együtt összesen 7 ezer milliárd forint fejlesztési forrás áll majd hazánk rendelkezésére - mondta korábban Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

A pályázatoknál a kormány egyablakos rendszert vezetne be, amelyben a pályázó vállalkozások, egyetlen ügyintéző segítségével tudják majd beadni a dokumentumokat és intézni az ügyeket. Növelnék a pályáztatás hatékonyságát is azzal, hogy a résztvevő szervezetekkel olyan szerződést köt az állam, amelyben részletesen rögzítik, hány százalékos teljesítés mellett milyen összegeket fizetnek ki. Az Európai Unió a korábbinál szigorúbban ellenőrzi majd a kiutalt támogatások felhasználását.

Az Új Magyarország fejlesztési program letölthető a Kormányzati Portálról és az ügynökség honlapjáról is! (Pdf, 1,52 Mb)

Beruházási hitel (Projektfinanszírozás)


Magas összegű (általában 200 millió forint feletti), közép- és hosszú lejáratú hitel kihelyezések, melyek a megfelelően előkészített projektek létrehozását és működését finanszírozzák. A bírálat legfontosabb szempontja a projekt életképessége, amelyet ugyan elkülönülten kezelnek az igénylő hitelképességétől, de a tulajdonosok vállalkozói múltja, tapasztalata és szakképzettsége döntő jelentőségű. Igen fontos még az önerő és a fedezetek nagysága.

Jellemzői:

- hosszú futamidő
- 1-2 éves türelmi idő
- általában -projektcég- keretein belül valósul meg a beruházás
- önerő (legalább 20-30%)
- önálló bevétel- és költség- terv illetve analízis szükséges


Fejlesztési hitel (Forgóezköz hitel)


Célja: A szezonális forgóeszközigény finanszírozása, befolyó árbevétel megelőlegezése. Futamideje általában éven belüli, vagy maximum egy éves, lehet rulírozó (azaz évente megújítható, és ismételten felvehető). Igénybevétele egyszerűen megoldható. Törlesztése a hitelszerződésben található megállapodás alapján történik. Gyakran változó kamatozású, a devizától függő alapkamathoz kötve.

Jelenleg a céges hitellel kapcsolatos piaci lehetőségek, nagy mértékben szigorodtak. Ez a piac ugyanakkor nagyon sok lehetőséget is rejt egyben, ha megfelelő információk bírtokában keressük a megoldásokat. A személyes beszélgetés elkerülhetetlen abban az esetben, ha több információra és megoldásra keresi a választ. Hívjon bizalommal, ha segítségre van szüksége.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Céges hitel 2 db 2009.11.12.
Értékpapír letéti számla:

a nyomdai úton előállított értékpapír gyűjtőelven alapuló nyilvántartására, a számlatulajdonos részére vezetett számla.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,