Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Bankszámla

Ma már természetes, hogy mindenkinek lehet és van bankszámlája.
Hol vannak azok az idők, amikor a lakossági pénzügyeket csak az OTP-ben intézhettük, amit akkor még Országos Takarékpénztárnak hívták és nem OTP Bank Nyrt-nek. Az állami vállalatok pedig a Nemzeti Banknál vezették egyszámlájukat. Kétféle ember járt oda: boldog és boldogtalan.

A rendszerváltás ezen a téren is nagy változásokat hozott. Új bankok alakultak, külföldi bankok alapítottak leányvállalatokat.
Ma már több mint 38 bank szolgálja a magánügyfeleket és az egyre szaporodó kisebb-nagyobb vállalkozásokat.
Nyilvánvaló mindegyiknek mások az igényei és a bankok különböző számlacsomagokat kínálnak nekik. Bankszámla, folyószámla, betéti számla néven találkozhatunk velük.

Külön csomagokat ajánlanak a legfiatalabb és legidősebb leendő ügyfeleknek. Már 7 éves gyerekeknek nyithatnak a szülők számlát a zsebpénz átutalására, de speciális bankszámlát kínálnak a szépszámú nyugdíjas ügyfélnek az ő speciális vásárlási szokásaikhoz alkalmazkodva.

Ezek a folyószámla csomagok hangzatos fantázianeveket kapnak, melyek utalnak a kínált előnyökre és a célközönségre. Találkozhatunk Bázis, Lendület, Junior, On-line stb. nevű bankszámlával.

A bankszámla a bank által az ügyfelei részére vezetett nyilvántartás, melynek segítségével a bank kezeli az ügyfél nála elhelyezett pénzét, fogadja és teljesíti az ügyfél fizetési megbízásait, valamint fogadja és jóváírja az ügyfél számára érkezett összegeket.
Minden bankszámlának egyedi száma van 16 vagy 24 számjegy hosszú. Az első nyolc szám a bankra utal, az első három szám azonosítja a bankot, a 4-8. szám pedig a fiókot vagy az üzletágat jelöli. A második-harmadik 8-as csoport az ügyfél egyedi számlaszáma.

Ma már sok munkáltató megköveteli, hogy az alkalmazottai bankszámlát nyissanak, és oda utalja a fizetésüket. Ebből és az egyéb rendszeres vagy alkalmi jövedelmünkből fizethetjük a közüzemi számláinkat, felvehetünk készpénzt, a maradékot pedig kamatoztathatjuk.
A közüzemi számlák fizetésének legegyszerűbb módja a csoportos beszedési megbízás, amikor a szolgáltató kezdeményezi a számla ellenértékének átutalását. Ehhez megbízást kell adnunk a banknak. A szolgáltatónak a fizetési határidő napján utalják a számla összegét. Ha attól tartunk, hogy többet vonnak le a számlánkról, akkor állítsunk be limitet. Ennél nagyobb összeggel nem terhelhetik meg a bankszámlánkat. Ez a szolgáltatás általában ingyenes.

Máskor magunk adunk megbízást a banknak, hogy esetenként vagy rendszeresen utaljon át összegeket közüzemi számláink ellenértékeként.

Bankszámlánkat kiegészíthetjük különböző szolgáltatásokkal, mint takarékszámla, értékpapírszámla, befektetési számla.

A számlánkon tartott pénzt leköthetjük betétben vagy akár igényelhetünk folyószámlahitelt.

Ezeken kívül a folyószámla nagyon sok mindenre használható még, sőt fontos eszköz lehet az Ön eszköztárában is.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Bankszámla 2 db 2009.11.12.
Tőzsdei ügylet:

az a szerződés, amelyet a tőzsdei kereskedő a tőzsdén - a tőzsdei szabályzat által lehetővé tett körben és módon - tőzsdei termékre vonatkozóan köt. A tőzsdei ügylet azonnali, határidős és opciós ügylet és ezek kombinációja lehet.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Kötelező biztosítás, Casco biztosítás, Utasbiztosítás, Vagyonbiztosítás, Felelősségbiztosítás,
Életbiztosítás, Vegyesbiztosítás, Betegségbiztosítás, Balesetbiztosítás, Egészségbiztosítás,