Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Vegyesbiztosítás

Magyarországon 1917-óta van biztosító, melynek neve az Első Magyar Biztosítótársaság volt. Két üzletággal a vagyon- és életbiztosítási ággal foglalkozott.
Életbiztosítás tekintetében már ez idő óta is kétféle létezett, a kockázati és elérési, illetve az alapbiztosításnak számító ezek kombinációja, melyet vegyes életbiztosításnak hívnak. A mai biztosító társaságok a sok korszerű termék mellett, még mindig szívesen foglalkoznak az alapbiztosítási fajtákkal.

Az elérési biztosítás helyett (ami csak akkor fizet, ha a biztosítási idő elteltével a biztosított életben van), a biztosítók leggyakrabban a vegyes biztosítást javasolják.

Mire jó a vegyes biztosítás?A vegyes biztosítás két célnak is megfelelhet.

A kockázati részével gondoskodni lehet a hátra maradottakról, ha velem történik valami.
Az elérési része pedig a magamról való gondoskodást szolgálja. Természetesen a biztosítás futamidejét úgy kell megválasztanom, hogy az a magamról való gondoskodásommal egybeessen.

Mit értünk ez alatt?Például a futamidő vége, essen egybe a nyugdíjba vonulásom idejével, ekkor kapjuk meg a teljes összeget.
Vagy gyermekünk 18 éves korára járjon le a futamidő, így a gyerek ekkor teljes összeghez jut és elkezdheti a felnőtt életét, dönthet a pénz további felhasználásának lehetőségéről.

Személyes véleményem azonban, hogy ez a biztosításfajta kockázati biztosításnak drága, megtakarításnak pedig gyenge konstrukció.

Ha a fő célunk a gondoskodás szeretteinkről, abban az esetben lehet, hogy egy jó kockázati biztosítás megkötése kedvezőbb lesz, mint a vegyes biztosítás.
Mint megtakarítási forma valóban jól kiszámítható. Mégis olyan embereknek javaslom megtakarítási célzattal, akik havonta 5 000 Ft alatti összeggel tudnak takarékoskodni, és szükségük van egy minimális kockázati biztosításra is.
Tudnunk kell azonban, hogy a biztosítási tartam feléig minimum fizetnünk kell a vállalt költséget, különben nagy lehet a veszteségünk.

Nagyon sok olyan termék van ma a piacon, ami havi 5 000 Ft- os megtakarítással, több rugalmassággal rendelkezve magasabb eredményt érhet el.

Figyelembe véve a pénzpiac sokszínűségét, sokkal több lehetőség létezik, mint azt Ön gondolná.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Vegyesbiztosítás 0 db -
Tőzsdeforgalmi számla:

a KELER Rt. -nél vezetett korlátozott rendeltetésű pénzforgalmi számla, amely kizárólag a tőzsdei ügylettel, tőzsdén kívüli értékpapír ügylettel, értékpapír forgalomba hozatalával, az értékpapíron alapuló fizetés, megbízás alapján végzett elszámolással, befektetési szolgáltatással és az értékpapírban foglalt kötelezettségen alapuló fizetéssel, valamint árutőzsdei szolgáltatással kapcsolatos elszámolás lebonyolítására szolgál.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,