Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Személyi kölcsön

Ez a kölcsönfajta, egy olyan lehetőség, ahol általában a jövedelmi viszonyainkat vizsgálja meg a bank. A felvehető kölcsön összegét is az igazolt jövedelemhez viszonyítva számítják ki. Ezt a kölcsönt viszonylag egyszerűen és gyorsan, kevés benyújtandó papír mennyiséggel fel lehet venni.

Alapjában véve az a véleményem erről a kölcsön fajtáról, hogy nem a legjobb lehetőség anyagi nehézségeink megoldására több szempontból sem.

Szempontok:

- rövid futamidő
- magas törlesztő részlet
- magas kamat feltételek
- rugalmatlan szerződési feltételek
- adósság spirál veszélye!!!


Ha mégis gyorsan van szükségünk kevés pénzre lehet ez jobb megoldás több lehetőségtől is. Például: folyószámlahitel, hitelkártya.

Ha a személyi kölcsön a megoldás a jelenlegi problémánkra mindenképpen mérlegelni kell minden egyéb szóba jöhető lehetőséget, mielőtt meghoznánk a döntést.

Azon felül, hogy a bank mérlegeli az ügyfél pénzügyi helyzetét, de nem elégedett, mert nem látja teljesen biztosnak a visszafizetést plusz biztosítékot kérhet. A jó pénzügyi helyzetben lévő ügyfelek esetében a bankok eltekinthetnek a plusz biztosítéktól.

Személyi kölcsön / hitel fajtái:


- Biankó hitel: ahol a hitelező az ügyfél üzleti lehetőségeit, feltételeit, fizetőképességét ismerve nem kér biztosítékot és kezességet (üzemviteli hitelek, szezonális hitelek, kishitelek).

- Kezes hitel: ezeket a hiteleket egy harmadik fél kezességvállalása mellett lehet igénybe venni, abban az esetben, ha kevésnek bizonyul az ügyfél jövedelme a felvehető hitel összegéhez. (egyszerű kezességvállalás, készfizetői kezességvállalás).

- Plusz fedezetű hitel: ahol a hitelező az ügyfél anyagi lehetőségeit mérlegelve úgy dönt, hogy a plusz fedezetre mindenképpen szükség van a hitel összeg folyósításához. (jelzálog alapú személyi kölcsön).

- Speciális fedezetű hitel: lombardhitel. (A zálog lehet értékpapír, életbiztosítási kötvény, árus is.)


A hitel futamideje szerint lehetnek:


- Rövid lejáratú hitelek, melynek felhasználása és visszafizetése 12 hónapon belül történik.

- Középlejáratú hitelek esetén a hitel 36-48 hónap közt is lehet.

- Hosszúlejáratú hitelek a 48 hónapot is meghaladhatják.


Amint a fentiekből kiderült a személyi kölcsön egy nagyon egyszerű hitel lehetőség, viszont a következményei, ha megcsúszunk a fizetéssel sok évre visszavetheti hitelképességünket.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Személyi kölcsön 2 db 2009.11.12.
Eladási opció (put option):

olyan szerződés, amelyben az egyik fél (az opció jogosultja) az opciós díj megfizetése ellenében jogot szerez arra, hogy egy adott jövőbeni napon (lejáratkor), vagy napig (lejáratig) valamely termék meghatározott mennyiségét előre megállapított árfolyamon, az ún. kötési árfolyamon egyoldalú nyilatkozatával eladhassa az opció kiírójának.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Bankszámla, Bankkártya, Hitel/áruvásárlási kártya, Folyószámlahitel, Személyi kölcsön,
Jármű lízing/hitel, Jelzálog hitel, Céges hitel,