Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Mediáció

Magyarországon is lehetőség van arra 2003-tól, hogy kisebb súlyú polgári jogvitáinkat a bíróságon kívül, szakemberek segítségével rendezzük, mivel a parlament nagy többséggel elfogadta a közvetítői tevékenységről szóló törvényt.

Partners Hungary Alapítvány egyik munkatársa az [origo]-nak elmondta:

A mediációnak az Egyesült Államokban van a legnagyobb sikere, de Nyugat Európában is népszerű a jogviták ilyen úton való rendezése. Az Egyesült Államokban például bizonyos ügyekkel addig nem lehet bíróság elé fordulni, amíg az át nem esett mediációs eljáráson.


Az alapítvány munkatársa szerint a mediáció azért olyan sikeres sok országban, mert a közvetítő munkája során nem avatkozik bele a felek döntéseibe, csak a kommunikációjukat segíti. Ennek köszönhetően a két fél az eljárás egésze alatt a kezében tarthatja a döntéseket, szemben a bírósági eljárással, ahol a felek közös megegyezéssel a bíróság hatáskörébe utalják a döntés jogát.

A közvetítői tevékenység célja, hogy a kisebb horderejű polgári jogvitákra ne a sok időt és pénzt felemésztő bírósági eljárásokon, hanem peren kívül, a felek közös megegyezésével szülessen megoldás. A mediátor tevékenysége abban is különbözik a bíróságétól, hogy a közvetítő nem a felelősség megállapítására törekszik, hanem csak közvetít az egyezség létrejötte érdekében. Az eljárás teljes mértékben önkéntes, így a létrejött megegyezés általában minden érintett számára elfogadható.

A jövőre nézve azt is tervezik, hogy azok a döntések, amik egy mediátor előtt elfogadásra kerülnek és papíron mindkét fél aláírásával elfogadja ezt, a bírósági döntésekkel egyenrangúvá válik. De ez még a jövő zenéje, hiszen gyerekcipőben jár még ez a terület nálunk, mind a képzés mind a jogállás tekintetében.

Természetesen olyan mediátorral vagyok kapcsolatban, aki minden tekintetben megfelel a törvényi előírásoknak. Azért tartom nagyon fontosnak ezt a területet és ezt a lehetőséget, mert nagyon sokszor egyszerűen csak elbeszél egymás mellett a két vitás fél, mivel nem tudnak érzelmek nélkül beszélgetni a vitás ügyükről. Egy harmadik fél jelenléte, azért segítheti elő a megoldást, mert kívülről lát rá a vitás ügyre, nem befolyásolják érzelmi tényezők, és olyan dolgot is meglát, amit a két vitás fél nem. Ez a megoldás sok kellemetlen jogi procedúrától kímélhet meg bennünket.

Ha úgy érzi, hogy olyan vitás ügybe keveredett, ahol nem lát megoldást, de hajlandó keresni és a vitás fél is így van ezzel, akkor hívjon bizalommal.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Mediáció 0 db -
Befolyásszerzés:

a részvénytársaság közgyűlésén a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét biztosító szavazati jog megszerzése, ideértve a szavazati jogot biztosító részvényre vonatkozó vételi jog, visszavásárlási jog, határidős vételi megállapodás érvényesítését vagy a szavazati jog használati, haszonélvezeti jog alapján történő gyakorlását, valamint azt, ha a befolyás nem a befolyásszerző közvetlenül erre irányuló magatartása révén, hanem egyéb körülmények következtében jön létre. Befolyásszerzésnek minősül a részvényes által a részvénytársaság más részvényesével kötött olyan megállapodás is, amely alapján a részvényes jogosult a vezető tisztségviselők, illetve a felügyelő bizottság tagjai többségének megválasztására, illetőleg visszahívására, vagy a felek kötelezettséget vállalnak a részvénytársaság egységes szempontok szerint történő irányítására.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Kötelező biztosítás, Casco biztosítás, Utasbiztosítás, Vagyonbiztosítás, Felelősségbiztosítás,
Életbiztosítás, Vegyesbiztosítás, Betegségbiztosítás, Balesetbiztosítás, Egészségbiztosítás,