Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Hitel/áruvásárlási kártya

Mire is való??


Nos - ha röviden szeretném összefoglalni, akkor azt mondhatnám - arra való, hogy átmeneti pénzhiány esetén is lehetőségem legyen vásárolni, egy meghatározott összeghatárig. Természetesen ennek a lehetőségnek is ára van, melyet a hitelkártyát kibocsájtó bankok határoznak meg.

Mióta létezik?


A hitelkártya - mint pénzhelyettesítő eszköz - 1914-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Elterjedése azonban váratott magára, egészen 1950-ig. Ekkor indult világhódító útjára. Népszerűsége azóta is töretlenül nő.

Kiknek ajánlanám?


A hitelkártya egy kétélű fegyver. Egyrészről nagyon hasznos, és használata által mérhetetlenül megnövekszik a pénzügyi szabadság érzetünk.

CSAKHOGY...


Mint minden kölcsönt, így ezt is vissza kell egyszer fizetnünk, és akkor viszont jelentős többlet költséget fog ránk róni ez a törlesztés! Tehát a hitelkártyát CSAK akkor igényeljük / használjuk, ha pontosan tisztában vagyunk a visszafizetés feltételeivel (apró betűs részekkel is!), és erre meg is van a megfelelő fedezetünk (rendszeres jövedelem formájában). Sajnos egyre több családnak szembesül ennek a hitel fajtának a pénztárcára kifejtett káros mellékhatásaival, tehát az ismert szlogen szabad fordításával élve: A lehetséges mellékhatások tekintetében - használat előtt - kérdezze pénzkezelőjét, vagy pénzügyi tanácsadóját.

A PSZÁF a hitelkártyák használatát egészen jól magyarázza el. De azt még senki soha el nem magyarázta az átlag magyar embernek, hogy miként lehet megválni a hitelkártyáktól! Sajnos eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy a magyar ember nem tud hitelkártyát használni. Amennyiben ezzel a témával kapcsolatban további információra, tanácsra vagy segítségre van szüksége, hívjon bizalommal.

Áruvásárlási kártya


Az áruvásárlási kártya a hitelkártyák egy olyan (ritkán használt) tipusa, mellyel nem lehetséges a közvetlen készpénz felvétel, tehát csak vásárlás ellenértékének megfizetésére használható.

Ezen sajátosságától (korlátozásától) eltekintve minden egyéb paraméterében megegyezik a hagyományos hitelkártyával. Mivel a hitelkártyák jövedelem alapúak, ezért az ilyen kártyákat inkább csak a nagy áruházláncokhoz marketing (reklám) jelleggel kötődő hitelintézetek bocsájtanak ki, egyfajta ügyfél - kereskedő kapcsolat erősítésére. Ha más szemszögből vizsgáljuk, akkor mondhatjuk úgy is, hogy egyfajta speciálisan az adott áruházlánchoz kötődő áruvásárlási hitel fizikai megtestesülése az áruvásárlási kártya.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Hitel/áruvásárlási kártya 2 db 2009.11.12.
Devizabelföldi:


a) az a természetes személy, akinek az illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa (személyi igazolványa), a tizennégy éven aluliak esetében pedig a személyi azonosítóról kiadott hatósági igazolványa (a továbbiakban együtt: személyazonosító igazolvány) van, illetve azokkal rendelkezhet,
b) a vállalkozás és a szervezet, ha a székhelye belföldön van, ideértve a külföldi állampolgár önálló magyarországi vállalkozását (egyéni vállalkozót - ideértve az egyéni céget is - és az önfoglalkoztatót) is,
c) a b) pont szerinti vállalkozás vagy szervezet tulajdonosa, vezető tisztségviselője, felügyelő bizottsági tagja és alkalmazottja e minőségében a vállalkozás és a szervezet nevében tett jogügyletei és cselekményei tekintetében, ha azok alapján a vállalkozás vagy a szervezet szerez valamilyen jogot, illetve azt terheli kötelezettség, akkor is devizabelföldinek tekintendő, ha egyébként devizakülföldi,
d) a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe, ide nem értve a vámszabadterületi társaságot és a társasági adóról és az osztalékadóról szóló többször módosított 1996. évi LXXXI.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Egészségpénztár, Nyugdíjpénztár, Lakástakarék pénztár, Értékpapír számla, Kombinált biztosítás,