Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Folyószámlahitel

Ez egy olyan hitel, mely a bankszámlához kapcsolódik és a folyószámlán lévő pénz elfogyása esetén automatikusan biztosítja a fedezetet a kiadásokra, minden ezt követő befizetés és jóváírás pedig ezt a hitelt törleszti azonnal, egy összegben, nem részletekben..

Kinek ajánlom a folyószámlahitelt? Azoknak, akiknek sok pénzük van és olyan embereknek, akik nagyon ritkán szorulnak meg anyagilag. Senki másnak. Miért? Azért mert a folyószámla hitelen lehet a legkönnyebben megúszni és bele kerülni egy olyan adósság spirálba, amiből borzasztóan nehezen lehet meg szabadulni. Mert a teljes hitelt elveszik az utalt pénzből és fizetés után egy nappal derül ki az, hogy egyetlen fillér plusz sincs a folyó számláján az embernek. Az már csak hab a tortán, hogy a kamat a normál kamat 2-3 szorosa is lehet.

Rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitel.


A folyószámla egyenlege egy meghatározott összeg erejéig az ügyfél és a bank megállapodása alapján negatív is lehet, mely után az ügyfél kamatot fizet a bank részére. Magánszemélyek esetén a folyószámlahitel nagysága az ügyfél jövedelmétől és a számlát terhelő rendszeres kifizetésektől, vállalkozások esetén az ügyfél pénzügyi helyzetétől függ.

A folyószámla-szerződéshez hitelszerződés is kapcsolódhat, mely alapján a bank meghatározott hitelkeretet tart fenn a számlatulajdonos rendelkezésére, melynek terhére külön rendelkezése nélkül kölcsönt folyósít a számlatulajdonos részére. A folyószámlahitel igénybevétele úgy történik, hogy a bank a hitelkeret terhére teljesíti azokat a fizetési megbízásokat, amelyekre a számlatulajdonos bankszámla követelése nem nyújt fedezetet. A keretből fel nem használt összeg után a bank, rendelkezésre tartási jutalékot, az igénybe vett hitel után pedig kamatot számol fel.

A polgári törvénykönyv rendelkezései szerint a pénztartozással összefüggő szerződésekben - ha a jogszabály kivételt nem tesz - a tartozás után kamat jár. Magánszemélyek szerződéses kapcsolataiban a kamat csak akkor jár, ha azt kikötötték.

A hitelt nyújtók eltérő üzletpolitikájuk következtében eltérő magatartást tanúsítanak a hitelekhez kapcsolódó kamat- és költségszámítás tekintetében, és a piacon kívül semmi nem korlátozza törekvéseiket. A pénzpiacon az utóbbi időben nemcsak bankok nyújtanak fogyasztási hitelt, hanem egyedi engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozások is, amelyek még a gyakorlatban már megszokott kamatszinteket is általában jelentősen meghaladják.

A folyószámla vezetéshez kapcsolódó folyószámlahitel megengedett negatív számlaegyenleg esetén (a bank által nyújtott kényszerhitelnél) a kamatláb a piaci kamatszinttől elszakadva, annak háromszorosa is lehet, vagy még azt is meghaladhatja.

A hitelek után fizetendő összeg nagyságát meghatározó tényezők:

- a hitel összege,
- a kamatláb nagysága
- a futamidő
- a kamatszámítás módja
- a bank által felszámított bankköltség és biztosítás díja határozza meg.

Mindezek együtt adják a teljes hiteldíj mutatót (THM).


Változó kamatozású hitel esetén a kamatláb mértéke a hitel folyósításakor csak az első kamatperiódusra ismert. A kamatperiódus végén a kamatláb az előre megállapított referencia-kamatláb függvényében változik. A hitel lejártáig valamennyi kamatperiódusban változhat a kamatláb.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Folyószámlahitel 2 db 2009.11.12.
Annuitás jelenértéke:

az annuitás olyan speciális pénzáramlás, mely véges számú elemből áll és az elemek nagysága minden esetben megegyezik. Az annuitás jelenértéke e pénzáramlás jelenre vetített, diszkontált értéke.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Bankszámla, Bankkártya, Hitel/áruvásárlási kártya, Folyószámlahitel, Személyi kölcsön,
Jármű lízing/hitel, Jelzálog hitel, Céges hitel,