Pénzügyi tanácsadó és vagyonkezelő

Hitelre van szüksége? - de nem tudja kitől?
Kérdésére a választ itt megtalálja!
Bemutatkozás
Elérhetőség
Vélemények
Regisztráció
Fogalomtár
Partnerek
Fórum

Egészségpénztár

Mit jelent az egészségpénztár?


Az egészségpénztár működésének lényege, hogy a társadalombiztosítás által nem, vagy csak részben támogatott, de az egészség védelmét segítő, az egészséget helyreállító, vitalitásunkat megőrző szolgáltatásokat szervezzen és finanszírozzon tagjai érdekében kedvezmények megvásárlásával.

Az egészségpénztár önkéntes alapon szerveződött non-profit szervezet, célja nem a tőkegyűjtés, felhalmozás, hanem tagjai, s egyben tulajdonosai igényeinek kielégítése, azon lehetőségek megkeresése és biztosítása, amelyek segítséget nyújtanak, ha betegek vagyunk, s orvosi ellátásra szorulunk, illetve biztosítják számunkra, hogy odafigyelve és törődve testünkkel, lelkünkkel hosszú ideig megőrizhessük lendületünket, jó közérzetünket.

Kinek érdemes belépni a pénztárba?


Mindazoknak, akik amúgy is költenek egészségükre, mert ha dolgoznak, munkáltatójuk átvállalhatja tagdíjuk egy részét, vagy egészét és ez nem jövedelem számukra, tehát nem fizetnek utána adót. Ha saját maguk fizetik a tagdíjukat, vagy azt kiegészítik - a munkáltatói támogatáson, tagdíjátvállaláson túl, adókedvezményben részesülnek.

Miért is előnyös?

- A befizetett tagdíj után 30% Személyi Jövedelem Adó (SZJA) kedvezmény igényelhető. Abban az esetben, ha egy megelőző szolgáltatást választ vagy leköt egy bizonyos összeget 24 hónapra, akkor a szolgáltatás és a lekötés összege után további 10-10%-os SZJA kedvezmény vehető igénybe (mindenre együttesen maximum évi 100 ezer Ft, a 2020 előtt nyugdíjba vonulók esetében évi 130 ezer Ft).
- 3-40% közötti árkedvezmény a vásárlás pillanatában az eredeti árhoz képest.
- A számláról fel nem használt összeg kamatozik.
- Az egyéni számlára befizetett tagdíj nyomon követhető és örökölhető.
- A pénztár szolgáltatásait a tag által bejelentett közeli hozzátartozók is igénybe vehetik.
- A tagdíjfizetést a munkáltató részben vagy teljesen átvállalhatja: a munkáltatói hozzájárulás a mindenkori minimálbér 20%-ig adó és járulékmentes. (Ezt eddig cafetériában adta a cégek többsége, mert nem kellett utána adózni, de ezt a kedvezményt most meg akarják szüntetni.)


Ki lehet az egészségpénztár tagja?


A pénztár tagja lehet az a természetes személy, aki 16. életévét betöltötte, az Alapszabály rendelkezéseit magára nézve kötelezőnek ismeri el, tagdíjfizetést vállal a szerződés megkötését követően.

Történeti visszatekintés


Az Egészségpénztárakat Magyarországon 1993 óta, az Önkéntes pénztárakról szóló törvény elfogadása óta lehet szervezni. Eredeti célja az állami társadalombiztosítási rendszer által nyújtott szolgáltatások kiegészítése, illetve pótlása volt, mára viszont átalakult költségcsökkentő eszközzé.

Amennyiben további információra, segítségre van szüksége, kattintson IDE, vagy regisztráljon ITT.

Fórum

Témák Hozzászólások Utolsó hozzászólás
Egészségpénztár 0 db -
Devizabelföldi:


a) az a természetes személy, akinek az illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa (személyi igazolványa), a tizennégy éven aluliak esetében pedig a személyi azonosítóról kiadott hatósági igazolványa (a továbbiakban együtt: személyazonosító igazolvány) van, illetve azokkal rendelkezhet,
b) a vállalkozás és a szervezet, ha a székhelye belföldön van, ideértve a külföldi állampolgár önálló magyarországi vállalkozását (egyéni vállalkozót - ideértve az egyéni céget is - és az önfoglalkoztatót) is,
c) a b) pont szerinti vállalkozás vagy szervezet tulajdonosa, vezető tisztségviselője, felügyelő bizottsági tagja és alkalmazottja e minőségében a vállalkozás és a szervezet nevében tett jogügyletei és cselekményei tekintetében, ha azok alapján a vállalkozás vagy a szervezet szerez valamilyen jogot, illetve azt terheli kötelezettség, akkor is devizabelföldinek tekintendő, ha egyébként devizakülföldi,
d) a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe, ide nem értve a vámszabadterületi társaságot és a társasági adóról és az osztalékadóról szóló többször módosított 1996. évi LXXXI.

Cafeteria a hiteleseknek!


Új béren kívüli juttatásként jövőre már a törlesztő részletben is segíthetnek a munkáltatók. Mivel ez adómentes cafeteria elem lehet, így a focibérleten kívül nem lesz más hasonlóan kedvező támogatás.

2009-2016 © Urbán József Pénzügyi Tanácsadó
dimension webstudio - weboldal készítés
Pénzügyi kockázatelemzés, Pénzügyi tanácsadás, Ingatlan tanácsadás, Életúttervezés, Biztosítási ügyintézés,
Hitelügyintézés, Mediáció, Könyvelés, Oktatás, Jogi tanácsadás,